Over Delfluent Services

AWZI Harnaschpolder kantoor

Delfluent Services (DSBV) is in 2003 door de waterbedrijven Evides en Veolia opgericht. Sinds december 2012 is Evides 100% aandeelhouder van Delfluent Services. Evides is een belangrijke en vooral innovatieve speler in de wereld van de (afval)waterzuivering. Want dát is onze core business: het inzamelen en zuiveren van afvalwater. Dit doen we in de afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI) Houtrust in Den Haag en Harnaschpolder in Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland.

AWZI Harnaschpolder luchtfoto

In het kader van de Publiek Private Samenwerking tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en Delfluent, is Delfluent Services verantwoordelijk voor de operationele activiteiten in het noordelijk gedeelte van de regio van het Hoogheemraadschap. Voor een periode van 30 jaar draagt zij zorg voor het beheer en onderhoud van de afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI) Houtrust in Den Haag en Harnaschpolder in Den Hoorn, gemeente Midden-Delfland en het bijbehorende transportsysteem met 19 pompstations.

Delfluent Transportsysteem - Leidschenveen

Met ongeveer zestig deskundige, betrokken en gemotiveerde medewerk(st)ers zuivert Delfluent Services als private onderneming onder optimale werkomstandigheden, het afvalwater van bijna anderhalf miljoen inwoners en zo’n veertigduizend bedrijven van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland, Rijswijk, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Lansingerland, Rijnwoude, Zoetermeer en Wassenaar.